Švajčiarský bylinný drops bez cukru - každý Ricola bonbón obsahuje výťa-
žok zo zmesi 13 bylín : bedrovník, mäta, rebríček, slez, alchemilka, šalvia, jablčník, skorocel, ibištek, veronika lekárska, baza čierna, prvosienka, tymián. Tie sú pestované vo švajčiarských horských oblastiach bez použitia herbicídov, pesticídov a umelých hnojív.
História výroby cukríkov sa začala v roku 1930 vo švajčiarskom mestečku
Laufen,v malej pekárni. Firma má v tomto meste sídlo dodnes, aj keď už
v modernej továrni, odkiaľ exportuje svoje výrobky do viacej ako 50tich
krajín sveta.
Zloženie : isomalt, výťažok zo smesi bylín (1%), farbivo (karamel), sorbitol,
prírodná mätová aróma, mentol, sladidlá (aspartám, acesulfám K).
Energetická hodnota v 100g výrobku : 990 kJ/235 kcal (1 cukrík 25 kJ)
Obsah sacharídov v 100g výrobku : 98g (z toho cukry Og) |