Lečo s klobásou - sterilizované hotové jedlo, konzerva.
Zloženie: cibuľa 27%, voda, údenina - klobása 16% (bravčové mäso 53,4%, hovädzie mäso 15,6%, bravčový tuk, voda, soliaca zmes (jedlá soľ, konzervačná látka: dusitan sodný), dextróza, škrob maltodextrín, zemiakový škrob, koreniny, extrakty korenín, stabilizátory difosforečnany, cukor, antioxidant kyselina askorbová, ovčie črevo), paprika 14%, rajčinový pretlak 9,5%, vajcia, cukor, repkový olej, jedlá soľ, ocot, horčičné semeno, koreniny, cesnakový výťažok.
Skladujte v suchu pri teplote 0-28°C. Po otvorení skladujte v chladničke do 10°C a spotrebujte do 48 hodín.
Postup prípravy:
V mikrovlnnej rúre: pred zohriatím nastrihnite alebo prepichnite vrecko v hornej časti a zohrievajte 2-3 min. na 700W. Po zohriatí nechajte vrecko 1 min. postáť, potom odstrihnite alebo odrežte hornú časť a obsah opatrne vylejte na tanier alebo do polievkovej misky.
Na sporáku: odstrihnite alebo odrežte hornú časť vrecka, obsah vylejte do hrnca alebo rajnice a zohrejte na vhodnú teplotu za stáleho miešania. |