Parený, polotvrdý, nezrejúci, polotučný, údený syr.
Vyrobený z kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou pare-
nia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Má špecifický oválny tvar a charakteristickú vzorovú štruktúru povrchu. Je údený na buko-
vej štiepke, čím získava špecifickú žltohnedú farbu povrchu a lahodnú ude-
nú vôňu a chuť.Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, na zapekanie, grilovanie, vyprážanie, ale aj ako samostatná pochutina.
Zloženie : pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, Sušina min. 50%, tuk v sušine min. 35%, soľ max. 2,5%.
Výživové hodnoty na 100 g :
Energia 1257 kJ/ 302 kcal
Tuky 21,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 14,1 g
Sacharidy 2,5 g z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny 25,1 g Soľ 1,2 g |